Arrel de l’article que l’Avui dedica a l’empresa de Transports Urbans de Sabadell (TUS) descobreixo que enguany quatre empreses de Sabadell han rebut premis atorgats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Val la pena destacar-ho i felicitar-los, encara que sigui a deshora. I apuntar-ho per a possibles casos de l’assignatura de Comptabilitat mediambiental.

Referències:

Dia Mundial del Medi Ambient 2007. 5-6-2007.

“Modalitat 2. Protecció i millora del medi ambient, destacant una actuació singular i una trajectòria

– Reconeixement a una iniciativa singular en l’àmbit de la gestió ambiental de l’aigua:

Premi de 6.000 euros a Transports Urbans de Sabadell, Societat Cooperativa Catalana Limitada, per la instal·lació d’un sistema d’aprofitament d’aigua pluvial per al rentat d’autobusos i la reutilització i tractament posteriors, que suposen l’ús i la gestió eficient i responsable d’aquest recurs.

– Reconeixement a una trajectòria en l’àmbit de la gestió ambiental de l’aigua:

Premi de 6.000 euros a la Fundació Privada CASSA, pel 20è aniversari del seu programa d’educació ambiental sobre l’aigua. Mitjançant diverses línies de treball, ha promogut la sensibilització i el coneixement del cicle de vida de l’aigua i ha difós la cultura de l’estalvi i l’ús eficient i responsable d’aquest recurs. Enguany, han arribat a quasi 9.000 escolars de 1r cicle d’ESO.

Modalitat 3. Actuacions de reducció i reciclatge de residus

– Categoria d’establiments comercials i activitats de servei:

Premi de 2.000 euros, per a iniciatives i actuacions encaminades a l’assoliment dels objectius de prevenció i reducció de residus que fixa el Pla d’acció de residus, a Establiments Viena, SA, pels seus esforços a l’hora d’establir un pla de residus basat en l’elaboració de productes mediambientalment correctes que abasten els seus establiments.

– Categoria d’entitats socials, associacions i iniciatives ciutadanes:

Menció especial a Cipo SCCL, per l’assoliment d’objectius de reciclatge a través de la recollida d’oli domèstic als mercats del municipi de Sabadell.”

I així ho explicava el Diari de Sabadell en el seu moment: Sabadell recibe cuatro Premis Medi Ambient, 7-6-2007.